Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Botok Kerang - in bananenblad gestoofde mosselen/venusschelpen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Botok Kerang
in bananenblad gestoofde mosselen/venusschelpen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr mosselen/venusschelpen
1/2 jonge kokosnoot, geraspt
5 belimbing
14 rode rawit
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
2 rode lomboks
4 teentjes knoflook
1 cm laos
1 cm kencur
1 theel trassi
1 sereh stengel
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de belimbing in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de kokos, de belimbing, de rawits, het zout en de palmsuiker. 
Schep wat van het mengsel op bananenblad en vouw het dicht als een pakketjes. Stoom het pakketje vervolgens gaar is 30 minuten. Voldoende voor 14 pakketjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 337 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936356