Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Botok Ikan Tenggiri - gestoomde gekruide makreel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Botok Ikan Tenggiri
gestoomde gekruide makreel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr makreel
50 ml asamwater (van 2 asam jawa)
1 ei
100 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
5 jeruk purut
bananen blad

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het makreel vlees in kleine stukjes. Snijd de jeruk purut fijn. Klop het ei op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en verdeel het in 5 porties. Wikkel elke portie in bananen blad en zet het vast met biteng. Stoom daarna de pakketjes in 30 minuten gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 236 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261607