zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ma Hur - gevulde sinaasappel
- Krengsengan Sandung Lamur - gekruid gestoofd rundvlees
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Gaeng Ped Gai - gekruide kip
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Empal pedis - droogggebakken vlees
Botok Ikan Tenggiri - gestoomde gekruide makreel


Botok Ikan Tenggiri
gestoomde gekruide makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr makreel
50 ml asamwater (van 2 asam jawa)
1 ei
100 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
5 jeruk purut
bananen blad
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het makreel vlees in kleine stukjes. Snijd de jeruk purut fijn. Klop het ei op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en verdeel het in 5 porties. Wikkel elke portie in bananen blad en zet het vast met biteng. Stoom daarna de pakketjes in 30 minuten gaar. Serveer.
gestoomde gekruide makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr makreel
50 ml asamwater (van 2 asam jawa)
1 ei
100 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
5 jeruk purut
bananen blad
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het makreel vlees in kleine stukjes. Snijd de jeruk purut fijn. Klop het ei op. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en verdeel het in 5 porties. Wikkel elke portie in bananen blad en zet het vast met biteng. Stoom daarna de pakketjes in 30 minuten gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.