gestoomde intvis met tahu en peteh
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
3 gedroogde gezouten intvis
1 blok tahu/tofu
150 gr vers gerapste kokos
4 eieren
bosje Melinjo blaadjes
2 salam blaadjes
50 gr peteh bonen
1 serehstengel (gekneusd)
bananenblad
biteng
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
zout naar smaak
3 rode Lomboks
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en klop de eieren op. Snijd de melinjoblaadjes fijn en de peteh in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de peteh, de eieren, de sereh, de kokos, alle blaadjes, de intvis en de tahublokjes. Verpak dit mengsel in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom het pakketje in een stoompan gaar in 30 minuten.
ingrdiënten:
3 gedroogde gezouten intvis
1 blok tahu/tofu
150 gr vers gerapste kokos
4 eieren
bosje Melinjo blaadjes
2 salam blaadjes
50 gr peteh bonen
1 serehstengel (gekneusd)
bananenblad
biteng
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
zout naar smaak
3 rode Lomboks
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en klop de eieren op. Snijd de melinjoblaadjes fijn en de peteh in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de peteh, de eieren, de sereh, de kokos, alle blaadjes, de intvis en de tahublokjes. Verpak dit mengsel in een bananenblad en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom het pakketje in een stoompan gaar in 30 minuten.