sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr sperziebonen
50 gr oesterzwammen
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
2 rode lomboks
4 sjalotjes
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl oestersaus
1/2 theel maizena opgelost in 1/2 theel water
1 eetl olie
Taburan:
garnering:
1/2 theel sesam zaad
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de sperziebonen in stukjes, de oesterzwammen in reepjes en de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de boontjes en de oesterzwammen toe en bak deze zacht. Dan de oestersaus, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en meng. Dan de maizena toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.
Strooi de sesamzaad erover en serveer.