Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ayam Sambal Taoco - pittig gebakken met taoco

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Ayam Sambal Taoco
pittig gebakken met taoco


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 theel limoensap
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl taoco
1/2 theel palmsuiker
olie

haluskan;
bumbu:
6 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 10 stukken en marineer deze met het zout en het limoensap voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingredriënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en zet apart. Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de taoco voor 6 minuten. Voeg dan de kip en de palmsuiker en meng goed. Bak het geheel verder gaar.



Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 228 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820