logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...

Ayam Sambal Taoco
pittig gebakken met taoco


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 theel limoensap
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 eetl taoco
1/2 theel palmsuiker
olie

haluskan;
bumbu:
6 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
9 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 10 stukken en marineer deze met het zout en het limoensap voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingredriënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en zet apart. Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de taoco voor 6 minuten. Voeg dan de kip en de palmsuiker en meng goed. Bak het geheel verder gaar.



Add comment

Submit

who is online

We have 116 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140195