zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus


Sate ayam madura
kipsate geroosterd in pittige pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippendijen filets
5 eetl kecap manis
1 eetl olie
sate stokjes
Bahan sambal kacang:
ingrediënten pindasaus:
200 gr vliespinda's
5 rode rawits
4 kemiri noten
2 rode lomboks
3 eetl palmsuiker
1 theel zout
500 ml heet water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de pasta toe en kook dit zachtjes tot een saus. Gebruik 150 gr van de saus en meng dit met het vlees, de kecap en de olie. Rijg het vlees aan de stokjes. Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje halfgaar en bestrooi het vervolgens weer met de saus. Rooster het vlees vervolgens gaar en serveer met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.