logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Terung Kari
gestoofde aubergine in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 langwerpige aubergines
2 kruidnagels
2 cm kaneel
1 groene lombok
1 rode lombok
1 tomaat
400 ml kokosmelk
1 salam blad
1/2 theel palmsuiker
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel peper
1 cm kunyit
3 rode rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd de lomboks in reepjes en de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de aubergines, de salam, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak de aubergines half gaar. Giet vervolgens langzaam de kokosmelk toe en stoof alles gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 151 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151186