Terung Kari
gestoofde aubergine in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 langwerpige aubergines
2 kruidnagels
2 cm kaneel
1 groene lombok
1 rode lombok
1 tomaat
400 ml kokosmelk
1 salam blad
1/2 theel palmsuiker
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel peper
1 cm kunyit
3 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd de lomboks in reepjes en de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de aubergines, de salam, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak de aubergines half gaar. Giet vervolgens langzaam de kokosmelk toe en stoof alles gaar.