zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Acar Biet 2 - atjar
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Kare Domba
- Asem-Asem Iga Sapi - stoofpotje van rundvlees met boontjes
- Ayam Setan - duivelse kip
- Babi Rica-rica - zeer pittg gestoofd varkensvlees
- Babi ketjap
Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus


Kalio Hati
lever in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lever
500 ml santen
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
2 asam gelugor (carcinia)
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
7 cm laos
3 cm jahe
4 cm kunyit
8 sjalotten
2 theel ketumbar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg boemboe, de sereh, het kunyitblad, de jeruk purut blaadjes en de asam gelugor toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus begint te verdikken. Voeg dan de lever toe en laat het zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.
lever in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lever
500 ml santen
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
2 asam gelugor (carcinia)
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
7 cm laos
3 cm jahe
4 cm kunyit
8 sjalotten
2 theel ketumbar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg boemboe, de sereh, het kunyitblad, de jeruk purut blaadjes en de asam gelugor toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus begint te verdikken. Voeg dan de lever toe en laat het zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.