banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sambal Goreng Daging Kemangi - kruidig gestoofd rundvlees met kemangi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Daging Kemangi
kruidig gestoofd rundvlees met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
5 takjes kemangi
500 ml kokosmelk
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi
1 cm kunyit
2 cm laos
1 tomaat
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een smeuige pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit rondom kort bruin. Voeg de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asemwater toe en stoof het vlees gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kemanigi blaadjes erdoor en kook nog 1 minuut. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899380