Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Daging Kemangi - kruidig gestoofd rundvlees met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Daging Kemangi
kruidig gestoofd rundvlees met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
5 takjes kemangi
500 ml kokosmelk
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi
1 cm kunyit
2 cm laos
1 tomaat
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een smeuige pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit rondom kort bruin. Voeg de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asemwater toe en stoof het vlees gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kemanigi blaadjes erdoor en kook nog 1 minuut. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541