zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- Kaber Kebertu 2 - gevulde omeletten
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Pud Ped Sataw - Garnalen met peteh bonen
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
Sambal Goreng Daging Kemangi - kruidig gestoofd rundvlees met kemangi


Sambal Goreng Daging Kemangi
kruidig gestoofd rundvlees met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees
2 salamblaadjes
2 rode lomboks
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
5 takjes kemangi
500 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1/2 theel trassi
1 cm kunyit
2 cm laos
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een smeuige pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak nog 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak dit rondom kort bruin. Voeg de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asemwater toe en stoof het vlees gaar en totdat de saus is ingedikt. Schep de kemanigi blaadjes erdoor en kook nog 1 minuut. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.