banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Daging Cincang
gehakballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 g rundergehakt
1 ei
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
olie
3 salam blaadjes
3 asam kandis
100 gr pinda's
100 gr petehbonen
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout en en ei goed doorelkaar. Voor van het mengsel kleine gehaktballetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de balletjes goudbruin. Schep deze daarna uit de olie maar houd de balletjes warm. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe samen met de sereh, de asem kandis en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de pinda's toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 2 minuten sudderen. Dan de balletjes toevoegen, de asam kandis verwijderen en serveren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36251498