banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 3 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 4 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sambal Goreng Daging Cincang - gehakballetjes in saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Daging Cincang
gehakballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 g rundergehakt
1 ei
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
olie
3 salam blaadjes
3 asam kandis
100 gr pinda's
100 gr petehbonen
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout en en ei goed doorelkaar. Voor van het mengsel kleine gehaktballetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de balletjes goudbruin. Schep deze daarna uit de olie maar houd de balletjes warm. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe samen met de sereh, de asem kandis en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de petehbonen en de pinda's toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 2 minuten sudderen. Dan de balletjes toevoegen, de asam kandis verwijderen en serveren.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37045998