Cah Buncis Cakalang Gendot
gestoofde bonen met vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tonijn
200 gr kouseband
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 salam blad
2 cm laos
4 gendot pepers
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
150 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de tonijn en snijd de kouseband in schuine stukjes.Snijd de sjalotjes en de knoflook in plakjes. Snijd de lomboks schuin in plakjes en de gendot in reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de gendot, de tonijn, de kousebang, het zout, de peper en de palmsuiker toe en roer dit goed. Dan het water toevoegen en het geheel gaar stoven.