zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Gulai Gandang - gekruid en gestoofd rundvlees
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Gurami Cabe Hijau - Gebakken ikan gurami met groene lomboks
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Yangbaechu Kimchi 양배추 - kimchi van groene kool
- Gohu-gohu - Groenten met geraspte kokos
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten


Gai Pao Prik Taang
kip met cashewnoten
kip met cashewnoten
Ingrediënten:
600 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
3 eetl arachideolie
3 eetl oestersaus
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 lente-uitjes
300 gr ongezouten cashewnoten
5 gedroogde rode lomboks
garnering:
in reepjes gesneden rawits
Bereiding:
Week de gedroogde pepers voor enkele minuten en halveer deze dan. Snijd het groen van de lent-ui af en halveer deze. Snijd de kip in reepjes en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook licht. Voeg dan de kip, de nam pla, de plamsuiker en de oestersaus toe en laat dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de cashewnoten, de lomboks en de lente-uit toevoegen en nog 2 minuten omscheppen totdat alles warm is. Serveer het gegarneerd met de reepjes rawits.
600 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
3 eetl arachideolie
3 eetl oestersaus
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
8 lente-uitjes
300 gr ongezouten cashewnoten
5 gedroogde rode lomboks
garnering:
in reepjes gesneden rawits
Bereiding:
Week de gedroogde pepers voor enkele minuten en halveer deze dan. Snijd het groen van de lent-ui af en halveer deze. Snijd de kip in reepjes en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook licht. Voeg dan de kip, de nam pla, de plamsuiker en de oestersaus toe en laat dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de cashewnoten, de lomboks en de lente-uit toevoegen en nog 2 minuten omscheppen totdat alles warm is. Serveer het gegarneerd met de reepjes rawits.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.