Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gai Pu Khao - geflambeerde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Pu Khao
geflambeerde kip

Ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr of meer)

marinade:
1 bol knoflook
6 cm jahe
1 theel ketumbar
2 theel peper
1/2 theel zout
3 rode rawits
2 serehstengels
5 eetl santen
5 eetl vissaus
5 eetl honing
5 eetl whisky
2 eetl oestersaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 eetl olie

flamberen:
4 eetl whisky

bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de peper, het zout en de rawits fijn tot een pasta. Meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Wrijf de kip in met de marinade en laat dit tenminste 3 uur marineren,
Rooster de kip gaar in 90 minuten in een oven op 180gr. Verhit in een pan de marinade en laat zit zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Besprenkel of kwast de kip regelmatig in met deze marinade.
Laat daarna de kip 10 minuten afkoelen. Giet de whiskey over de kip en steek het daarna aan / flambeer de kip en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41230820