banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gai Pu Khao - geflambeerde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gai Pu Khao
geflambeerde kip

Ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr of meer)

marinade:
1 bol knoflook
6 cm jahe
1 theel ketumbar
2 theel peper
1/2 theel zout
3 rode rawits
2 serehstengels
5 eetl santen
5 eetl vissaus
5 eetl honing
5 eetl whisky
2 eetl oestersaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 eetl olie

flamberen:
4 eetl whisky

bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de peper, het zout en de rawits fijn tot een pasta. Meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Wrijf de kip in met de marinade en laat dit tenminste 3 uur marineren,
Rooster de kip gaar in 90 minuten in een oven op 180gr. Verhit in een pan de marinade en laat zit zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Besprenkel of kwast de kip regelmatig in met deze marinade.
Laat daarna de kip 10 minuten afkoelen. Giet de whiskey over de kip en steek het daarna aan / flambeer de kip en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40314521