Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Gai Pu Khao - geflambeerde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Pu Khao
geflambeerde kip

Ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr of meer)

marinade:
1 bol knoflook
6 cm jahe
1 theel ketumbar
2 theel peper
1/2 theel zout
3 rode rawits
2 serehstengels
5 eetl santen
5 eetl vissaus
5 eetl honing
5 eetl whisky
2 eetl oestersaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 eetl olie

flamberen:
4 eetl whisky

bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de peper, het zout en de rawits fijn tot een pasta. Meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Wrijf de kip in met de marinade en laat dit tenminste 3 uur marineren,
Rooster de kip gaar in 90 minuten in een oven op 180gr. Verhit in een pan de marinade en laat zit zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Besprenkel of kwast de kip regelmatig in met deze marinade.
Laat daarna de kip 10 minuten afkoelen. Giet de whiskey over de kip en steek het daarna aan / flambeer de kip en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275570