zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Gule belung - Stoofpotje van vis en groenten
- Oisobagi 오이 소박이 - kimchi van gevulde komkommers
- Yan Su Ji - gefrituurde kip met basilicum en kruiden
- Yum Nua - salade van gegrild rundvlees
- Tumis Kangkung Sukabumi - Gestoofde waterspinazie met kleine garnaaltjes
- Dwaeji Bulgogi - pittig gemarineerd gebakken varkensvlees
- Kripik Biji Durian - Krupuk - kroepoek van durianpitten
- Saté Lilit - saté van zeevruchten
- Bolu Pandan - pandancake
- Srikaya Tabu Kuning - gevulde gestoomde pompoen
Gai Pu Khao - geflambeerde kip


Gai Pu Khao
geflambeerde kip
Ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr of meer)
marinade:
1 bol knoflook
6 cm jahe
1 theel ketumbar
2 theel peper
1/2 theel zout
3 rode rawits
2 serehstengels
5 eetl santen
5 eetl vissaus
5 eetl honing
5 eetl whisky
2 eetl oestersaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 eetl olie
flamberen:
4 eetl whisky
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de peper, het zout en de rawits fijn tot een pasta. Meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Wrijf de kip in met de marinade en laat dit tenminste 3 uur marineren,
Rooster de kip gaar in 90 minuten in een oven op 180gr. Verhit in een pan de marinade en laat zit zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Besprenkel of kwast de kip regelmatig in met deze marinade.
Laat daarna de kip 10 minuten afkoelen. Giet de whiskey over de kip en steek het daarna aan / flambeer de kip en serveer.
geflambeerde kip
Ingrediënten:
1 zware kip (1500 gr of meer)
marinade:
1 bol knoflook
6 cm jahe
1 theel ketumbar
2 theel peper
1/2 theel zout
3 rode rawits
2 serehstengels
5 eetl santen
5 eetl vissaus
5 eetl honing
5 eetl whisky
2 eetl oestersaus
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
2 eetl olie
flamberen:
4 eetl whisky
bereiding:
Wrijf of maal de knoflook, de jahe, de ketumbar, de peper, het zout en de rawits fijn tot een pasta. Meng dit met de overige ingrediënten voor de marinade. Wrijf de kip in met de marinade en laat dit tenminste 3 uur marineren,
Rooster de kip gaar in 90 minuten in een oven op 180gr. Verhit in een pan de marinade en laat zit zachtjes sudderen totdat de saus indikt. Besprenkel of kwast de kip regelmatig in met deze marinade.
Laat daarna de kip 10 minuten afkoelen. Giet de whiskey over de kip en steek het daarna aan / flambeer de kip en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.