Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Bening Udang
pittige friszurige gestoofde garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
875 ml water
1 eetl limoen, sap
7 belimbing wuluh
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
15 rode rawits
5 cm kunyit
5 cm jahe
1/2 eetl asam sunti

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Wrijf de ganralen in het het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 125 ml water samen met de bumbu en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Dan het overige water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de belimbing toe en kook totdat het gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 531 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240