zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Udang Ijo - groene garnalen
- Gai Sheung Tong - basis kippenbouillon
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Koatgaetang 꽃게탕 - pittige krab stoofpot
- Tomat Rempah Daging - gevulde tomaten
Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen


Sayur Bening Udang
pittige friszurige gestoofde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
875 ml water
1 eetl limoen, sap
7 belimbing wuluh
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
15 rode rawits
5 cm kunyit
5 cm jahe
1/2 eetl asam sunti
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Wrijf de ganralen in het het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 125 ml water samen met de bumbu en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Dan het overige water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de belimbing toe en kook totdat het gaar is geworden. Serveer.
pittige friszurige gestoofde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
875 ml water
1 eetl limoen, sap
7 belimbing wuluh
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
15 rode rawits
5 cm kunyit
5 cm jahe
1/2 eetl asam sunti
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Wrijf de ganralen in het het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 125 ml water samen met de bumbu en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Dan het overige water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de belimbing toe en kook totdat het gaar is geworden. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.