Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Bening Udang
pittige friszurige gestoofde garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijgergarnalen
875 ml water
1 eetl limoen, sap
7 belimbing wuluh
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
15 rode rawits
5 cm kunyit
5 cm jahe
1/2 eetl asam sunti

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat de staart zitten. Wrijf de ganralen in het het limoensap en het zout en laat het 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 125 ml water samen met de bumbu en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Dan het overige water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de belimbing toe en kook totdat het gaar is geworden. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025277