krokant gebakken gemarineerd rundvlees
Ingrediënten:
450 gr rundvlees (entrecote)
1 lente-ui
4 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn, mirin
3 eetl palmsuiker
6 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl sesamolie
2 eetl sesamzaad, geroosterd
1 theel peper
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken. Plet het vlees en snijd het daarna in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Snijd de lente-ui fijn.
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, goed door elkaar en kneed het voor 3 minuten. Laat het daarna 20 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees op hoog vuur voor 2 minuten en draai het daarna om en bak het nog voor 1 minuut. Serveer als het vlees gekarameliseerd is.