Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bassak Bulgogi 바싹불고기 - krokant gebakken gemarineerd rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bassak Bulgogi 바싹불고기
krokant gebakken gemarineerd rundvlees

Ingrediënten:
450 gr rundvlees (entrecote)
1 lente-ui
4 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn, mirin
3 eetl palmsuiker
6 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl sesamolie
2 eetl sesamzaad, geroosterd
1 theel peper
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken. Plet het vlees en snijd het daarna in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Snijd de lente-ui fijn.
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, goed door elkaar en kneed het voor 3 minuten. Laat het daarna 20 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees op hoog vuur voor 2 minuten en draai het daarna om en bak het nog voor 1 minuut. Serveer als het vlees gekarameliseerd is.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264891