zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Oseng Buncis Jamur Merang - roerbak van sperziebonen met champignons
- Asinan Bogor - Zoetzuur van gemengde groenten
- Gamjatang 감자탕 - stoofpotje van varkensvlees, aardappelen en groenten
- Ayam Besengeh
- Oi Bokkeum - 오이볶음- roerbak van komkommer
- Daging Masak Rempah - rundvlees in een pittige saus
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Pla Nung Khing Sai Het - gestoomde vis met gember en paddenstoelen
- Buldak 불닭 - hete en pittige kip
Bassak Bulgogi 바싹불고기 - krokant gebakken gemarineerd rundvlees


Bassak Bulgogi 바싹불고기
krokant gebakken gemarineerd rundvlees
Ingrediënten:
450 gr rundvlees (entrecote)
1 lente-ui
4 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn, mirin
3 eetl palmsuiker
6 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl sesamolie
2 eetl sesamzaad, geroosterd
1 theel peper
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken. Plet het vlees en snijd het daarna in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Snijd de lente-ui fijn.
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, goed door elkaar en kneed het voor 3 minuten. Laat het daarna 20 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees op hoog vuur voor 2 minuten en draai het daarna om en bak het nog voor 1 minuut. Serveer als het vlees gekarameliseerd is.
krokant gebakken gemarineerd rundvlees
Ingrediënten:
450 gr rundvlees (entrecote)
1 lente-ui
4 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn, mirin
3 eetl palmsuiker
6 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl sesamolie
2 eetl sesamzaad, geroosterd
1 theel peper
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken. Plet het vlees en snijd het daarna in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Snijd de lente-ui fijn.
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, goed door elkaar en kneed het voor 3 minuten. Laat het daarna 20 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees op hoog vuur voor 2 minuten en draai het daarna om en bak het nog voor 1 minuut. Serveer als het vlees gekarameliseerd is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.