Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Buldak 불닭 - hete en pittige kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Buldak 불닭
hete en pittige kip

Ingrediënten:
6 drumsticks
2 eetl kecap
1 eetl palmsuiker
1 eetl mul yut / maisstroop (anders honing)
2 eetl cheong ju / rijstwijn (anders sake)
1 groene ui stengel
1 theel sasam zaad
1/2 theel peper
olie
 
Ingrediënten marinade:
3 eetl gochugaru (rode peper vlokken)
2 jalapenos
125 gr koreaanse/aziatische peer
1/2 sjalot
4 teentjes knoflook
2 eetl kecap
1 theel mosterd
1 eetl sesamolie
1 eetl mul yut (anders honing)
1 eetl palmsuiker
 
Bereiding:
Ontbeen de drumsticks en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een pasta.Meng de kip met de marinade en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit een pan en bak de kip vrijwel gaar. Meng dit met de kecap, de palmsuiker, de mul yut, de cheong ju en de peper. Voeg wat olie toe aan de pan en bak de kip voor 4 minuten. Bestrooi de kip met de sesam zaad en de fijngehakte ui stengel en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264854