varkensvlees met bamboe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr hamlappen
240 gr rebung
4 eetl ketjap manis
2 eetl rijstwijn
2 eetl maizena
2 eetl water
6 eetl olie
2 sjalotten
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in smalle repen en de rebung in dunne reepjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Meng 2 eetl ketjap met de rijstwijn, het water en de maizena tot een papje en meng dit met het vlees. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg dan de rebung, de suiker en de ketjap toe en laats dit nog kort gaar sudderen.
ingrediënten:
350 gr hamlappen
240 gr rebung
4 eetl ketjap manis
2 eetl rijstwijn
2 eetl maizena
2 eetl water
6 eetl olie
2 sjalotten
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in smalle repen en de rebung in dunne reepjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Meng 2 eetl ketjap met de rijstwijn, het water en de maizena tot een papje en meng dit met het vlees. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg dan de rebung, de suiker en de ketjap toe en laats dit nog kort gaar sudderen.