Babi Pongteh
varkensbuik in een saus van tauco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr pork belly / varkensbuik
6 shi-take
5 sjalotjes
11 teentjes knoflook
1 kaneelstokje, 8 cm
2 eetl tauco
2 theel kecap manis
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
150 ml water
water
6 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 3 cm dikke plakjes. Week de shi-take eerst voor 30 minuten in water, laat uitlekken en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotjes en 5 teentjes knoflook tot een grove pasta. Meng de tauco met de kecap, het zout en de palmsuiker.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het tauco mengsel toe en bak dit al roerend voor 30 seconden. Dan het vlees en het water toevoegen en bak dit todat het vocht vrijwel is verdwenen.
Voeg dan zoveel water toe dat het vlees net onder staat en breng aan de kook voor 5 minuten. Dan de overige knoflook en de shi-take toevoegen en meng goed. Laat het geheel 90 minuten zachtjes afgesloten sudderen totdat het geheel gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Abon Ayam 2 - droog gebakken vlees van kip
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Nasi Peck Swie
- Kerrie Benggala Telor
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Gule Kambing - zacht gekruid en gestoofd geitenvlees
- Ayam Goreng Special
- Rendang - rendang van rundvlees
- Hati Ampela Goreng Bumbu Rempah - gebakken gekruide kippenmaagjes
- Ayam Madu Sumbawa - gebakken kip met honing
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...