1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Babi Pongteh
varkensbuik in een saus van tauco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr pork belly / varkensbuik
6 shi-take
5 sjalotjes
11 teentjes knoflook
1 kaneelstokje, 8 cm
2 eetl tauco
2 theel kecap manis
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
150 ml water
water
6 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 3 cm dikke plakjes. Week de shi-take eerst voor 30 minuten in water, laat uitlekken en snijd deze in stukken. Wrijf of maal de sjalotjes en 5 teentjes knoflook tot een grove pasta. Meng de tauco met de kecap, het zout en de palmsuiker.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het tauco mengsel toe en bak dit al roerend voor 30 seconden. Dan het vlees en het water toevoegen en bak dit todat het vocht vrijwel is verdwenen.
Voeg dan zoveel water toe dat het vlees net onder staat en breng aan de kook voor 5 minuten. Dan de overige knoflook en de shi-take toevoegen en meng goed. Laat het geheel 90 minuten zachtjes afgesloten sudderen totdat het geheel gaar is.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660669