Adong Jjimdak 찜닭
gesmoorde kip met groenten
Ingrediënten:
1 kip
750 ml water
100 gr dangmyeon mie (aardappel mie)
300 gr aardappel
1 wortel
1/2 ui
4 shiitake
2 lente-ui
3 rode lomboks
2 groene rawits
9 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 eetl sesamolie
1 theel sesam zaad
warm water
ingrediënten saus:
125 ml sojasaus
2 eetl oestersaus
2 eetl mirin/rijstwijn
2 eetl palmsuiker
3 eetl honing
1/2 theel peper
Bereiding:
Week eerst de mie voor 30 minuten in warm water en aat het daarna uitlekken.
Snijd de kip in stukjes. Snijd de wortel en de aardappel in blokjes. Snijd de ui, de lente-ui, de shiitake, de lomboks en de rawits in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de saus toe. voeg dan aardappel, de wortel, de shiitake, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Kook het geheel afgeloten voor 10 minuten.
Voeg dan de rawits, de lente-ui en de mie toe en kook nog voor 3 minuten totdat het gaar is gewordn. Meng dan de sesam olie eroor en strooi de sesamzaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal Petis
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Masak Habang - Gestoofd gekruide runderlapjes
- Sambal Lado Balimbiang - Sambal met zure stervruchten
- Kembang Kol Goreng - gefrituurde bloemkoolroosjes
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Kare tahu
- Udang Masak Taoco - gekruide (tijger)garnalen met taoco
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...