logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Adong Jjimdak 찜닭
gesmoorde kip met groenten

Ingrediënten:
1 kip
750 ml water
100 gr dangmyeon mie (aardappel mie)
300 gr aardappel
1 wortel
1/2 ui
4 shiitake
2 lente-ui
3 rode lomboks
2 groene rawits
9 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 eetl sesamolie
1 theel sesam zaad
warm water

ingrediënten saus:
125 ml sojasaus
2 eetl oestersaus
2 eetl mirin/rijstwijn
2 eetl palmsuiker
3 eetl honing
1/2 theel peper


Bereiding:
Week eerst de mie voor 30 minuten in warm water en aat het daarna uitlekken.
Snijd de kip in stukjes. Snijd de wortel en de aardappel in blokjes. Snijd de ui, de lente-ui, de shiitake, de lomboks en de rawits in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de saus toe. voeg dan aardappel, de wortel, de shiitake, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Kook het geheel afgeloten voor 10 minuten.
Voeg dan de rawits, de lente-ui en de mie toe en kook nog voor 3 minuten totdat het gaar is gewordn. Meng dan de sesam olie eroor en strooi de sesamzaad erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 229 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408903