banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Adong Jjimdak 찜닭 - gesmoorde kip met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Adong Jjimdak 찜닭
gesmoorde kip met groenten

Ingrediënten:
1 kip
750 ml water
100 gr dangmyeon mie (aardappel mie)
300 gr aardappel
1 wortel
1/2 ui
4 shiitake
2 lente-ui
3 rode lomboks
2 groene rawits
9 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 eetl sesamolie
1 theel sesam zaad
warm water

ingrediënten saus:
125 ml sojasaus
2 eetl oestersaus
2 eetl mirin/rijstwijn
2 eetl palmsuiker
3 eetl honing
1/2 theel peper


Bereiding:
Week eerst de mie voor 30 minuten in warm water en aat het daarna uitlekken.
Snijd de kip in stukjes. Snijd de wortel en de aardappel in blokjes. Snijd de ui, de lente-ui, de shiitake, de lomboks en de rawits in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de saus toe. voeg dan aardappel, de wortel, de shiitake, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Kook het geheel afgeloten voor 10 minuten.
Voeg dan de rawits, de lente-ui en de mie toe en kook nog voor 3 minuten totdat het gaar is gewordn. Meng dan de sesam olie eroor en strooi de sesamzaad erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 291 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38366884