banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Adong Jjimdak 찜닭 - gesmoorde kip met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Adong Jjimdak 찜닭
gesmoorde kip met groenten

Ingrediënten:
1 kip
750 ml water
100 gr dangmyeon mie (aardappel mie)
300 gr aardappel
1 wortel
1/2 ui
4 shiitake
2 lente-ui
3 rode lomboks
2 groene rawits
9 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 eetl sesamolie
1 theel sesam zaad
warm water

ingrediënten saus:
125 ml sojasaus
2 eetl oestersaus
2 eetl mirin/rijstwijn
2 eetl palmsuiker
3 eetl honing
1/2 theel peper


Bereiding:
Week eerst de mie voor 30 minuten in warm water en aat het daarna uitlekken.
Snijd de kip in stukjes. Snijd de wortel en de aardappel in blokjes. Snijd de ui, de lente-ui, de shiitake, de lomboks en de rawits in stukjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de saus toe. voeg dan aardappel, de wortel, de shiitake, de lomboks, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Kook het geheel afgeloten voor 10 minuten.
Voeg dan de rawits, de lente-ui en de mie toe en kook nog voor 3 minuten totdat het gaar is gewordn. Meng dan de sesam olie eroor en strooi de sesamzaad erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39787867