Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 komkommer
zout
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theell sambal ulek (zie recept)
1 teentje knoflook
1/4 cm gember (jahe/djahé)
1/4 cm laos
1/4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl olie
600 ml azijn
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember, de laos en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in 10 cm lange dunne reepjes. Bestrooi deze reepjes met zout en laat het vocht voor 1 uur uittrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de suiker. Voeg dan de azijn toe en eerst aan de kook laten komen en dan laten afkoelen. Schep de komkommerreepjes in een afsluitbare pot en giet hierover de azijn. Laat het afgesloten eerst een paar dagen staan op een koel en donkere plaats.