Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Acar ketimun 5

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar ketimun 5

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 komkommer
zout
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theell sambal ulek (zie recept)
1 teentje knoflook
1/4 cm gember (jahe/djahé)
1/4 cm laos
1/4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl olie
600 ml azijn

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember, de laos en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in 10 cm lange dunne reepjes. Bestrooi deze reepjes met zout en laat het vocht voor 1 uur uittrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de suiker. Voeg dan de azijn toe en eerst aan de kook laten komen en dan laten afkoelen. Schep de komkommerreepjes in een afsluitbare pot en giet hierover de azijn. Laat het afgesloten eerst een paar dagen staan op een koel en donkere plaats.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 189 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420792