Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Acar ketimun 5

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar ketimun 5

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 komkommer
zout
1 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theell sambal ulek (zie recept)
1 teentje knoflook
1/4 cm gember (jahe/djahé)
1/4 cm laos
1/4 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl olie
600 ml azijn

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember, de laos en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in 10 cm lange dunne reepjes. Bestrooi deze reepjes met zout en laat het vocht voor 1 uur uittrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de suiker. Voeg dan de azijn toe en eerst aan de kook laten komen en dan laten afkoelen. Schep de komkommerreepjes in een afsluitbare pot en giet hierover de azijn. Laat het afgesloten eerst een paar dagen staan op een koel en donkere plaats.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068951