logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal bawang 2

Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 sjalotten
3 teentjes knoflook
10 lomboks
1 eetl gula jawa
1 theel asem
2 eetl water
2 eetl olie
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Kook de lomboks en halveer deze. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Meng de asem met het water en voeg dit toe. Wrijf of maal de suiker met de lomboks fijn en voeg dit ook toe. Laat het zachtjes stoven totdat de olie bovendrijft.

Add comment

Submit

who is online

We have 141 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397757