banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kwee lapis 2
kokosmelkpudding in laagjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rijstmeel
250 gr suiker
800 ml kokosmelk
1 theel zout
1 zakje vanillesuiker
2 eetl tapiocameel
4 eetl koud water
1 eetl kalkwater
1/4 theel groene levensmiddelenkleurstof
1/4 theel pandan essence

Caran membuat:
bereiding:
Het kalkwater maak je van 200 ml lauw water te mengen met 1/2 theel kapur sirih pasta. Los vervolgens de suiker, het zout en de vanillesuiker in de kokosmelk op. Verhit het water en voeg daar het tapiocameel toe. Als dit begint te binden dan het mengsel aanlengen met de kokosmelk en het kalkwater. Het mengsel voorzichtig door de rijstmeel roeren totdat er een glad beslag ontstaat.
Verdeel het beslag in tweën en kleur elk deel apart met een van de kleurstof/pandan essence. Neem een springvorm van 18 cm en bekleed deze met folie. Verdeel 4 eetl van het witte mengsel over de springvorm en stoom deze in 7 minuten gaar. Dan weer 4 eetl van het groene beslag verdelen en ook deze gaar stomen. Herhaal dit totdat het beslag op is. De laatste laag heeft meer tijd nodig om gaar te worden. Eerst goed laten afkoelen voordat het kan worden aangesneden
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558004