logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Daun Ubi Tumbuk
gestoofd gekruide ubi uit Tapanuli

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr daun singkong (cassave blad)
500 ml santen cair
1 kecombrang 
30 gr tekokak (mini aubergines)
1 sereh stengel
1 gerookte meerval / makreel
1 theel palmsuiker
150 ml santen asli
water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode lomboks
3 cm jahe
4 cm kunyit
2 cm laos
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de singkong zacht en gaar. Giet daarna af en hak of stamp de singkong daarna fijn als puree. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in stukken en plet de tekokak. Snijd de meerval in stukjes. 
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de kecombrang, de tekokak en de sereh en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de singkong en de palmsuiker toe. Dan de santen asli toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gaar is en de saus licht is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 117 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367