banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 4 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sayur Daun Ubi Tumbuk - gestoofd gekruide ubi uit Tapanuli
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sayur Daun Ubi Tumbuk
gestoofd gekruide ubi uit Tapanuli

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr daun singkong (cassave blad)
500 ml santen cair
1 kecombrang 
30 gr tekokak (mini aubergines)
1 sereh stengel
1 gerookte meerval / makreel
1 theel palmsuiker
150 ml santen asli
water
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode lomboks
3 cm jahe
4 cm kunyit
2 cm laos
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de singkong zacht en gaar. Giet daarna af en hak of stamp de singkong daarna fijn als puree. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in stukken en plet de tekokak. Snijd de meerval in stukjes. 
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de kecombrang, de tekokak en de sereh en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de singkong en de palmsuiker toe. Dan de santen asli toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gaar is en de saus licht is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 307 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40555294