Sayur Daun Ubi Tumbuk
gestoofd gekruide ubi uit Tapanuli
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr daun singkong (cassave blad)
500 ml santen cair
1 kecombrang
30 gr tekokak (mini aubergines)
1 sereh stengel
1 gerookte meerval / makreel
1 theel palmsuiker
150 ml santen asli
water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 rode lomboks
3 cm jahe
4 cm kunyit
2 cm laos
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de singkong zacht en gaar. Giet daarna af en hak of stamp de singkong daarna fijn als puree. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kecombrang in stukken en plet de tekokak. Snijd de meerval in stukjes.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de kecombrang, de tekokak en de sereh en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de singkong en de palmsuiker toe. Dan de santen asli toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gaar is en de saus licht is ingedikt.