Rijstkoekjes met kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml "vruchtwater" kokosnoot
olie
water
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 4 uur in een pan met het water en laat het daarna goed uit. Wrijf of maal de rijst daarna tot meel. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en meng hierdoor 1 eetl van het mee. Kook het mengsel zachtjes totdat de saus is ingedikt.
Meng het meel met het "vruchtwater" tot een beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het beslag in kleine koekjes in 2 minuten gaar. Serveer deze koekjes met de saus..
ingrediënten:
500 gr rijst
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml "vruchtwater" kokosnoot
olie
water
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 4 uur in een pan met het water en laat het daarna goed uit. Wrijf of maal de rijst daarna tot meel. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en meng hierdoor 1 eetl van het mee. Kook het mengsel zachtjes totdat de saus is ingedikt.
Meng het meel met het "vruchtwater" tot een beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het beslag in kleine koekjes in 2 minuten gaar. Serveer deze koekjes met de saus..