Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Apem Madura - Rijstkoekjes met kokossaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Apem Madura
Rijstkoekjes met kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml "vruchtwater" kokosnoot
olie
water

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 4 uur in een pan met het water en laat het daarna goed uit. Wrijf of maal de rijst daarna tot meel. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en meng hierdoor 1 eetl van het mee. Kook het mengsel zachtjes totdat de saus is ingedikt.
Meng het meel met het "vruchtwater" tot een beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het beslag in kleine koekjes in 2 minuten gaar. Serveer deze koekjes met de saus..
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252600