logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Apem Madura
Rijstkoekjes met kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml "vruchtwater" kokosnoot
olie
water

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 4 uur in een pan met het water en laat het daarna goed uit. Wrijf of maal de rijst daarna tot meel. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en meng hierdoor 1 eetl van het mee. Kook het mengsel zachtjes totdat de saus is ingedikt.
Meng het meel met het "vruchtwater" tot een beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het beslag in kleine koekjes in 2 minuten gaar. Serveer deze koekjes met de saus..

Add comment

Submit

who is online

We have 163 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492