Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Ayam Cabai Hijau
gebakken kip met groene sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 eetl. water
1 theel, asem
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
boemboe/sambal:
5 sjalotten
8 groene lomboks
8 groene rawits
2 groene tomaten
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe/sambal fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het zout en wrijf hiermee de kip in. Laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip in 25 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit de boemboe/sambal samen met de sereh en de jerut purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe, schep het goed doorelkaar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 173 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577646