logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Cabai Hijau
gebakken kip met groene sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
2 eetl. water
1 theel, asem
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
boemboe/sambal:
5 sjalotten
8 groene lomboks
8 groene rawits
2 groene tomaten
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe/sambal fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het zout en wrijf hiermee de kip in. Laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip in 25 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok/wadjan. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Fruit de boemboe/sambal samen met de sereh en de jerut purut voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe, schep het goed doorelkaar en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397818