Khai Yad Sai
gevulde omelette
Ingrediënten:
200 gr gehakt (varken/kip)
3 eieren
2 theel oestersaus
5 eetl erwten
5 eetl wortel plakjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl witte soyasaus
1 theel tomaten ketchup
3 eetl olie
garnering:
koriander blaadjes, gehakt
rode rawits, julliene gesneden
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met de peper en de soyasaus en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok de olie en bak de knoflook voor 30 seconden. Voeg dan het gehakt en de wortels toe en dat dit gaar. Vervolgens de erwten, de palmsuiker, de nam pla en de ketchup toevoegen en laten staan.
Klop de eieren op met de oestersaus. Verhit in een koekepan 1 eetl olie en bak een dunne omelet. Schep het vleesmengsel in het midden van de omelet en vouw het dicht. Garneer het met koriander blaadjes en rawits.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Isi dadar Bandung
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
- Garnalen met varkensvlees en taugé
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Penyon sampi - Gestoofd rundvlees met nangka
- Kangkung - gestoofde spinazie
- Telor bumbu bali
- Linubihang Munggo -soep van mung boontjes
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...