Khao Niaw Sod Sei
gevulde kleefrijstballetjes
Ingrediënten:
150 gr ketan (kleefrijst)
400 gr kipfilet
1 bosje bieslook
4 takjes koriander
1 eetl maizena
3 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl palmsuiker
1 theel peper
1 eieredooier
water
bananenblad
Garnering:
1 kleine wortel
1 rode lombok
1 groene lombok
pikante zoetzure saus
Bereiding:
Hak het vlees met de koriander en de bieslook fijn en meng dit met de eierdooier, de vissaus, de palmsuiker, de peper en de maizena. Week de rijst voor tenminste 3 uur in warm water. Laat de rijst daarna goed uitlekken en spreid deze uit. Schep 1 theel van het mengsel op de rijst en vorm hiervan kleine balletjes (2cm doorsnede)
Bekleed een stoompan met bananenblad en leg hierin de balletjes. Stoom de balletjes vervolgens in 20-25 minuten gaar. Ontpit de lomboks en snijd deze samen met de wortel julienne. Garneer de balletjes hiermee en serveer er de saus bij.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang
- Sambal Goreng Tauge
- sambal djelanta
- Gulai Itik Aceh - curry van eend uit Aceh
- Besengek Telor - kruidige eierkoek
- Mihoen goreng
- Bebek Menjatnjat - Gestoofde eend in kerrie-kokosmelk
- Sambal gandaria 3
- Keropok Bandeng - Geroosterde bandeng met sambal
- Ikan brengkes - geroosterde vispakketjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...