Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sateh bumbu kacang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sateh bumbu kacang

Bahan-bahan:
1 kg geitevlees
100 gr geitevet
4 papayabladeren
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 eetl azijn
1 theel kentjoer
7 rode uien
2 eetl ketjap asin
olie
1 theel asem

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en meng dit door het vet. Verpak het vlees in de papayabladeren en laat het een paar uur intrekken.
Wrijf of maal de pinda's fijn met de lomboks en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de pinda's, sjalotten en de knoflook. Voeg dan de overige ingrediënten door en laat dit nog 5 minuten sudderen.
Rijg het vlees aan saté stokjes en rooster het vlees boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Serveer het vlees met de saus er garneer met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902592