banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sateh bumbu kacang 2
saté van geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
100 gr geitenvet
4 papayabladeren
1 eetl azijn
3 eetl ketjap asin
225 ml water
1 theel asem
olie
saté stokjes

Haluskan:
boemboe:
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1/2 theel kencur

Taburan:
garnering;
8 sjalotten
tjabé rawit

Cara membuat:
Bereiding:v Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en verpak deze met het vet in papayablad en laat dit minimaal 2 uur staan totdat het vlees mals geworden is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met het water, de asem, de azijn en de ketjap tot een saus.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtjes bruin en gaar. Serveer met de saus en bestrooi het met de gefruite sjalotten in in ringetjes gesneden tjabé rawit.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239810