saté van geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
100 gr geitenvet
4 papayabladeren
1 eetl azijn
3 eetl ketjap asin
225 ml water
1 theel asem
olie
saté stokjes
Haluskan:
boemboe:
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1/2 theel kencur
Taburan:
garnering;
8 sjalotten
tjabé rawit
Cara membuat:
Bereiding:v Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en verpak deze met het vet in papayablad en laat dit minimaal 2 uur staan totdat het vlees mals geworden is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met het water, de asem, de azijn en de ketjap tot een saus.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtjes bruin en gaar. Serveer met de saus en bestrooi het met de gefruite sjalotten in in ringetjes gesneden tjabé rawit.
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
100 gr geitenvet
4 papayabladeren
1 eetl azijn
3 eetl ketjap asin
225 ml water
1 theel asem
olie
saté stokjes
Haluskan:
boemboe:
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1/2 theel kencur
Taburan:
garnering;
8 sjalotten
tjabé rawit
Cara membuat:
Bereiding:v Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en verpak deze met het vet in papayablad en laat dit minimaal 2 uur staan totdat het vlees mals geworden is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met het water, de asem, de azijn en de ketjap tot een saus.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtjes bruin en gaar. Serveer met de saus en bestrooi het met de gefruite sjalotten in in ringetjes gesneden tjabé rawit.