logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh bumbu kacang 2
saté van geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
100 gr geitenvet
4 papayabladeren
1 eetl azijn
3 eetl ketjap asin
225 ml water
1 theel asem
olie
saté stokjes

Haluskan:
boemboe:
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1/2 theel kencur

Taburan:
garnering;
8 sjalotten
tjabé rawit

Cara membuat:
Bereiding:v Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en verpak deze met het vet in papayablad en laat dit minimaal 2 uur staan totdat het vlees mals geworden is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met het water, de asem, de azijn en de ketjap tot een saus.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtjes bruin en gaar. Serveer met de saus en bestrooi het met de gefruite sjalotten in in ringetjes gesneden tjabé rawit.

Add comment

Submit

who is online

We have 243 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420331