banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sateh bumbu kacang 2 - saté van geit
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sateh bumbu kacang 2
saté van geit
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr geitenvlees
100 gr geitenvet
4 papayabladeren
1 eetl azijn
3 eetl ketjap asin
225 ml water
1 theel asem
olie
saté stokjes

Haluskan:
boemboe:
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
1/2 theel kencur

Taburan:
garnering;
8 sjalotten
tjabé rawit

Cara membuat:
Bereiding:v Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en verpak deze met het vet in papayablad en laat dit minimaal 2 uur staan totdat het vlees mals geworden is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met het water, de asem, de azijn en de ketjap tot een saus.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtkoolvuurtjes bruin en gaar. Serveer met de saus en bestrooi het met de gefruite sjalotten in in ringetjes gesneden tjabé rawit.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 311 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39559171