zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Soun Goreng (Semarang) - gebakken soun met groente en vlees
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Pad Thai - gebakken thaise mie
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Khao Phat 3 - gebakken Thaise rijst
- Daing Na Bangus - gebakken vis
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
Sateh Daging - saté van lamsvlees


Sateh Daging
saté van lamsvlees
saté van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
satéprikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel asem
zout naar smaak
1 theel trassi bakar
4 rode lomboks
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
l eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel deze in 2 porties. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf met 1 portie boemboe het vlees en laat dit 30 minuten intrekken. Meng de overige portie met de kokosmelk tot een saus. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het vlees regelmatig met de saus.
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
satéprikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel asem
zout naar smaak
1 theel trassi bakar
4 rode lomboks
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
l eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel deze in 2 porties. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf met 1 portie boemboe het vlees en laat dit 30 minuten intrekken. Meng de overige portie met de kokosmelk tot een saus. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het vlees regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.