Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sateh Daging - saté van lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sateh Daging
saté van lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
200 ml santen asli (dikke kokosmelk)
satéprikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel asem
zout naar smaak
1 theel trassi bakar
4 rode lomboks
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
l eetl ketumbar
1/2 eetl jinten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel deze in 2 porties. Snijd het vlees in stukjes. Wrijf met 1 portie boemboe het vlees en laat dit 30 minuten intrekken. Meng de overige portie met de kokosmelk tot een saus. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster deze boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel het vlees regelmatig met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941