Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sate Pentul Daging Kambing Spesial - sate van lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Pentul Daging Kambing Spesial
sate van lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees
50 gr lamsvet
1 1/2 eetl asam water
50 ml santen asli
4 eetl kecap manis
13 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 cm laos
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
2 theel ketumbar
1 cm jahe
2 sereh/citroengras, witte deel

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met het asamwater, de kecap, de santen en het vlees en vet. Rijg het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes.
Rooster de sate daarna bruin en gaar boven een houtkoolvuurtjes en besprenkel het regelmatig met de marinade.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 683 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906413