Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Pentul  - sate van lamsgehakt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Pentul
sate van lamsgehakt

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr lamsgehakt
1 1/2 eetl asamwater
50 ml santen asli (dikke kokosmelk)
50 gr lamsvet
4 eetl kecap manis
13 sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
6 sjaltojes
3 cm laos
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
2 theel ketumbar
1 cm jahe
2 sereh/citroengras (witte deel)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het gehakt, het asamwater, de santen, het lamsvet en de kecap tot een homogene massa. Verdeel de massa in kleine porties en rijg dit aan de stokjes. Rooster de sate daarna langzaam goudbruin en gaar boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 196 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029680