sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geitenvlees
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 limoen, sap
satestokjes
Bahan olesan:
250 gr boter
1 bol knoflook, geroosterd
25 gr jahe
150 ml kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de sjalotjes fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 uur. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Pureer de knoflook en de jahe en meng hierdoor de kecap en de boter. Wentel de sate door het mengsel en rooster daarna de sate boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel of kwast de sate regelmatig in tijdens het roosteren met het mengsel.
Serveer daarbij gulai kambing