zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Bundu Bundu - Gestoofde kip
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Toli toli - Gefrituurde koekjes
- Kagape Kambing Jepara - kruidig lamsvlees uit Jepara
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pepes Cumi Asin Tomat Hijau - gestoomde gekruide inktvis met groene tomaat
Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta


Sate Klatak
sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geitenvlees
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 limoen, sap
satestokjes
Bahan olesan:
250 gr boter
1 bol knoflook, geroosterd
25 gr jahe
150 ml kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de sjalotjes fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 uur. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Pureer de knoflook en de jahe en meng hierdoor de kecap en de boter. Wentel de sate door het mengsel en rooster daarna de sate boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel of kwast de sate regelmatig in tijdens het roosteren met het mengsel.
Serveer daarbij gulai kambing
sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geitenvlees
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 limoen, sap
satestokjes
Bahan olesan:
250 gr boter
1 bol knoflook, geroosterd
25 gr jahe
150 ml kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de sjalotjes fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 uur. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Pureer de knoflook en de jahe en meng hierdoor de kecap en de boter. Wentel de sate door het mengsel en rooster daarna de sate boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel of kwast de sate regelmatig in tijdens het roosteren met het mengsel.
Serveer daarbij gulai kambing
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.