Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Klatak
sate van lamsvlees uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geitenvlees
1 bol knoflook
2 sjalotjes
1 limoen, sap
satestokjes

Bahan olesan:
250 gr boter
1 bol knoflook, geroosterd
25 gr jahe
150 ml kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de sjalotjes fijn tot een pasta en meng hierdoor het limoensap. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 1 uur. Rijg het vlees daarna aan de stokjes.
Pureer de knoflook en de jahe en meng hierdoor de kecap en de boter. Wentel de sate door het mengsel en rooster daarna de sate boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Besprenkel of kwast de sate regelmatig in tijdens het roosteren met het mengsel.
Serveer daarbij gulai kambing
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431336