Ayam Suwir Bumbu Rujak
uitgeplozen kip in pittige rujak saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kipfilet
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
200 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de kip gaar en pluk het daarna uit elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam en de lengkuas voor 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en meng alles goed door elkaar. Kook het geheel verder gaar en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terong Balado Ebi - pittig gebakken aubergine met ebi
- Sambal Pelecing
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Roti Jala - crepes
- Daging belaser - kruidig in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Rundvlees met aardappelen
- Tumis pepaya muda kekil - gebakken en gestoofde papaya
- Sambal Mercon - vuurwerk sambal
- Kai Tod Taucheo - gebakken kip met tauco
- Kintuk Banten - in kokosmelk gestoofde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...