Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Abon sampi
Gekookt en geplet rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg rundvlees
250 ml water
5 salamblaadjes
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 sjalotjes
150 ml olie

haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
2 theel. suiker
2 theel. gula jawa (palmsuiker)

Cara Membuat:
bereiding:
Kook het vlees met de salamblaadjes zachtjes voor 1,5 uur in het water. Giet vervolgens het water af. Voeg dan de kokosmelk toe en kook dit met het vlees totdat de kokosmelk is ingetrokken c.q. is verdampt. Laat afkoelen en snijd dan het vlees in reepjes en plet deze.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe. voeg dan het vlees toe en bak dit vruin en knapperig.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275735