Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Abon Sapi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Abon Sapi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. runderlappen
1,5 theel djinten
3 theel ketumbar
2 theel gula jawa
2 sjalotten
2 theel limoensap
3 teentjes knoflook
zout
3 eetl olie
1/8 blok kokoscreme (santen)
1/3 theel laos
2 salamblaadjes
250 ml water

Cara Membuat:

bereiding:
Leg het vlees in een pan met het water en breng aan de kook. Laat daarna het vlees 2.5 uur zachtjes sudderen totdat het gaar is. Haal vervolgens het vlees uit de pan en rafel het vlees uit elkaar.
Vermeng daarna in een kom het vlees met de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de ketumbar, de djinten, de laos, de gula jawa, het limoensap en zout naar smaak.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjanpan en bak hierin het mengsel 5 min. Voeg dan de kokoscreme, 100 ml water en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes stoven tot bijna al het vocht is verdampt. Verwijder de salamblaadjes voor het serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 554 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42430202