zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Rawon Jawa Timur - zwarte rundvlees soep op Oost-Javaanse wijze
- Kippenbouillon 2
- Rujak petis
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Oseng-Oseng Jamur - gebakken gekruide paddestoelen
- Bami godok
- Acar Biet 3 - atjar
- Tumis Tauge Teri Nasi - roerbak van tauge met ansjovis
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
Abon Sapi


Abon Sapi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. runderlappen
1,5 theel djinten
3 theel ketumbar
2 theel gula jawa
2 sjalotten
2 theel limoensap
3 teentjes knoflook
zout
3 eetl olie
1/8 blok kokoscreme (santen)
1/3 theel laos
2 salamblaadjes
250 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Leg het vlees in een pan met het water en breng aan de kook. Laat daarna het vlees 2.5 uur zachtjes sudderen totdat het gaar is. Haal vervolgens het vlees uit de pan en rafel het vlees uit elkaar.
Vermeng daarna in een kom het vlees met de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de ketumbar, de djinten, de laos, de gula jawa, het limoensap en zout naar smaak.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjanpan en bak hierin het mengsel 5 min. Voeg dan de kokoscreme, 100 ml water en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes stoven tot bijna al het vocht is verdampt. Verwijder de salamblaadjes voor het serveren.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. runderlappen
1,5 theel djinten
3 theel ketumbar
2 theel gula jawa
2 sjalotten
2 theel limoensap
3 teentjes knoflook
zout
3 eetl olie
1/8 blok kokoscreme (santen)
1/3 theel laos
2 salamblaadjes
250 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Leg het vlees in een pan met het water en breng aan de kook. Laat daarna het vlees 2.5 uur zachtjes sudderen totdat het gaar is. Haal vervolgens het vlees uit de pan en rafel het vlees uit elkaar.
Vermeng daarna in een kom het vlees met de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de ketumbar, de djinten, de laos, de gula jawa, het limoensap en zout naar smaak.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjanpan en bak hierin het mengsel 5 min. Voeg dan de kokoscreme, 100 ml water en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes stoven tot bijna al het vocht is verdampt. Verwijder de salamblaadjes voor het serveren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.