Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Abon Sapi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Abon Sapi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. runderlappen
1,5 theel djinten
3 theel ketumbar
2 theel gula jawa
2 sjalotten
2 theel limoensap
3 teentjes knoflook
zout
3 eetl olie
1/8 blok kokoscreme (santen)
1/3 theel laos
2 salamblaadjes
250 ml water

Cara Membuat:

bereiding:
Leg het vlees in een pan met het water en breng aan de kook. Laat daarna het vlees 2.5 uur zachtjes sudderen totdat het gaar is. Haal vervolgens het vlees uit de pan en rafel het vlees uit elkaar.
Vermeng daarna in een kom het vlees met de fijngesneden sjalotten, de knoflook, de ketumbar, de djinten, de laos, de gula jawa, het limoensap en zout naar smaak.
Verhit vervolgens de olie in een wok/wadjanpan en bak hierin het mengsel 5 min. Voeg dan de kokoscreme, 100 ml water en de salamblaadjes toe en laat dit zachtjes stoven tot bijna al het vocht is verdampt. Verwijder de salamblaadjes voor het serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 197 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030094