Sayur Labu Air Kuah Santan
gestoofde pompoen in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr labu air / flespompoen
2 eetl udang rebon, geweekt en geroosterd
50 gr melinjo blad
1 tomaat
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1250 ml kokosmelk
1 theel palmsuiker
1 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
7 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Schil de pompen en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de pompoen met de rebon, de melinjo en de tomaat en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de serai voor 5 minuten. Voeg dan het pompoenmengsel toe en meng goed.
Dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lazi
- Gay Yang Nam Pung - geroosterde honing kip
- Kailan tumis ayam taosi - gebakken kailan met kip
- Aunu Senebre - droog gebakken ansjovis met kokos uit Papua NG
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
- Daging Masak Habang - rood gestoofd rundvlees
- Telur areh - gestoomd gekruid ei
- Sambal Ikan Teri
- Temo coe pandan - traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan
- Daging Kelem - gebakken gekruid rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...