logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur Labu Campur
in kokosmelk gekruide gestoofde chayote

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr labu siam / chayote 
4 kouseband
100 gr tahu
100 gr wortelen
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 tomaat
2 cm laos
1 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1750 ml kokosmelk
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote in reepjes, de tahu in blokjes, de wortel julliene, de lomboks in ringen, de kouseband en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de lomboks, het zout en de plamsuiker toe en breng aan de kook. Dan de kouseband, de tahu, de chayote, de wortel en de tomaat toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Eventueel kan ook eerst de tahu gebakken worden voordat deze wordt toegevoegd.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421690