Sayur Labu Campur
in kokosmelk gekruide gestoofde chayote
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr labu siam / chayote
4 kouseband
100 gr tahu
100 gr wortelen
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 tomaat
2 cm laos
1 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1750 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote in reepjes, de tahu in blokjes, de wortel julliene, de lomboks in ringen, de kouseband en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de lomboks, het zout en de plamsuiker toe en breng aan de kook. Dan de kouseband, de tahu, de chayote, de wortel en de tomaat toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Eventueel kan ook eerst de tahu gebakken worden voordat deze wordt toegevoegd.