banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 1 Comment
Sayur Labu Kuning - Sajoer van pompoen, bambuscheuten en gezouten vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Labu Kuning
Sajoer van pompoen, bambuscheuten en gezouten vis
Cara membuat:
ingrediënten:
150 gr gezouten vis
500 gr gele pompoen (labu kuning)
100 gr bamboescheuten
7 tebu tigu (suikerriet variatie)
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe;
9 kemirinoten
1 theel, witte peper
2 theel, trasi bakar
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
4 sjalotten
10 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de pompoen en snijd deze in grote dobbelstenen. Snijd de bamboescheut in dunne plakjes en verwijder de schutbladeren van de tebu. Snijd de vis in stukken.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg de laos, de sereh en de pompoen er aan toe. Vervolgens de vis toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen totdat de poempoen gaar is. Dan de dikke kokosmelk, het zout, de boemboe en de tebu toevoegen en het geheel nog 5-7 zachtjes laten koken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 288 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40686104