logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Labu Kuning
Sajoer van pompoen, bambuscheuten en gezouten vis
Cara membuat:
ingrediënten:
150 gr gezouten vis
500 gr gele pompoen (labu kuning)
100 gr bamboescheuten
7 tebu tigu (suikerriet variatie)
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe;
9 kemirinoten
1 theel, witte peper
2 theel, trasi bakar
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
4 sjalotten
10 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de pompoen en snijd deze in grote dobbelstenen. Snijd de bamboescheut in dunne plakjes en verwijder de schutbladeren van de tebu. Snijd de vis in stukken.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg de laos, de sereh en de pompoen er aan toe. Vervolgens de vis toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen totdat de poempoen gaar is. Dan de dikke kokosmelk, het zout, de boemboe en de tebu toevoegen en het geheel nog 5-7 zachtjes laten koken.

Add comment

Submit

who is online

We have 91 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175871