1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 26 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
1 Comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Labu Kuning
Sajoer van pompoen, bambuscheuten en gezouten vis
Cara membuat:
ingrediënten:
150 gr gezouten vis
500 gr gele pompoen (labu kuning)
100 gr bamboescheuten
7 tebu tigu (suikerriet variatie)
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe;
9 kemirinoten
1 theel, witte peper
2 theel, trasi bakar
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
4 sjalotten
10 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de pompoen en snijd deze in grote dobbelstenen. Snijd de bamboescheut in dunne plakjes en verwijder de schutbladeren van de tebu. Snijd de vis in stukken.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg de laos, de sereh en de pompoen er aan toe. Vervolgens de vis toevoegen en het geheel 25 minuten zachtjes laten sudderen totdat de poempoen gaar is. Dan de dikke kokosmelk, het zout, de boemboe en de tebu toevoegen en het geheel nog 5-7 zachtjes laten koken.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35976594