Ikan Cakalang Fufu
Gestoofde tonijn
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 bonito/tonijn (400 gr)
1 tomaat
3 eetl. olie (kokos)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 rode lomboks
14 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. snijd de tomaat in partjes en de vis in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan de tomaat, de limoensap en het zout toevoegen gevolgd door de vis. Bak it 5 minuten en vervolgens het water toevoegen. Nog 5 minuten zachtjes stoven
Zoeken
Laatst gelezen
- Kering Tempe Kacang - Gebakken tempé met pinda's
- Ayam Suwir Pedas - Pittige reepjes kip
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Bulgogi - bbq vlees
- Kaeng Khiao Wan Kai - Kip in groene curry
- Dak Gomtang - 닭곰탕 - Thaise kippensoep
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Sambal Goreng Taoco - kwarteleitjes in groene pepersaus met tauco
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...