saté boemboe dendeng
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr ossehaas
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 tl ketumbar
4 cm laos
1 theel gula jawa, geraspt
zout
2 eetl limoensap
1 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
saté prikkers
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de overige ingrediënten fijn tot een saus. Meng de saus met het vlees en laat dit 30 minuten marineren. Rijg het vlees aan de saté stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtkoolvuurtje
ingrediënten:
400 gr ossehaas
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1/2 tl ketumbar
4 cm laos
1 theel gula jawa, geraspt
zout
2 eetl limoensap
1 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
saté prikkers
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de overige ingrediënten fijn tot een saus. Meng de saus met het vlees en laat dit 30 minuten marineren. Rijg het vlees aan de saté stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtkoolvuurtje