Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Assinan Babi - zoetzuur varkensvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Assinan Babi
zoetzuur varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr hamlappen
75 gr rijstemeel
3 teentjes knoflook
100 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 ui
2 tomaten
5 cm gember (jahe/djahé)
250 gr ananas
100 ml water
1 eetl ketjap manis
1 eetl maizena
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
olie

Taburan:
garnering
acar campur (atjat tjampoer)

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de kokosmelk met het meel en het zout. Snijd het vlees in stukjes en voeg dit aan het kokosmelk mengsel toe en marineer het vlees voor tenminste 60 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 15 minuten rondom bruin. Snij de tomaten in plakjes en de ananas in blokjes. Snijd de ui fijn. Wrijf of maal de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de suiker, de ui, de tomaat, de ananas, de gember en de tomaat toe en stoof dit alles gaar. Bind de saus met de maizena en voeg dan het vlees toe en stoof dit nog 15 minuten. Serveer het met de acar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252600