banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 15 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Penyet Tempe Sambal Terasi - gebakken gekruide tempe met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Penyet Tempe Sambal Terasi
gebakken gekruide tempe met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
2 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 theel terasi/trasi bakar
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoensap

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakjes van 5x5x1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de tempe met de bumbu en het water. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en gaar. Wentel de tempe daarna door de sambal.

Sambal:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de keriting en de rawits fijn. Verhit in een pan wat olie en bak de sjalotjes, de knoflook, de keriting en de rawits zacht. Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta en meng de terasi, het zout en de palmsuiker erdoor en wrijf of maal het fijn. Meng dan het limoensap erdoor.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40100347