gebakken gekruide tempe met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
150 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
2 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 theel terasi/trasi bakar
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakjes van 5x5x1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de tempe met de bumbu en het water. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en gaar. Wentel de tempe daarna door de sambal.
Sambal:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de keriting en de rawits fijn. Verhit in een pan wat olie en bak de sjalotjes, de knoflook, de keriting en de rawits zacht. Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta en meng de terasi, het zout en de palmsuiker erdoor en wrijf of maal het fijn. Meng dan het limoensap erdoor.