Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Penyet Tempe Sambal Terasi - gebakken gekruide tempe met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Penyet Tempe Sambal Terasi
gebakken gekruide tempe met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
150 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
2 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 theel terasi/trasi bakar
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel limoensap

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakjes van 5x5x1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de tempe met de bumbu en het water. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en gaar. Wentel de tempe daarna door de sambal.

Sambal:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de keriting en de rawits fijn. Verhit in een pan wat olie en bak de sjalotjes, de knoflook, de keriting en de rawits zacht. Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta en meng de terasi, het zout en de palmsuiker erdoor en wrijf of maal het fijn. Meng dan het limoensap erdoor.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812457