logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pengat tahu
tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
Bahan-bahan;
ingrediënten:
150 gr tahu/tofu,
200 gr sperziebonen,
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel asem
1 salamblaadje

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 cm laos
2 rode lomboks
1 cm kunyit (kurkuma)
2 kemirinoten
2 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en de sperziebonen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tahu, de asem, de salam, de sereh en de sperziebonen toe en bak deze 5 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten stoven

Add comment

Submit

who is online

We have 41 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133