Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kg tarwebloem
1 kg gehakt
250 gr boter
5 sjalotten
zout, suiker
1 prei
400 ml water
125 ml olie
olie
bosje selderij
peper, zout
2 schepjes suiker
2 theel nootmuskaat
50 gr soe-oen
Cara membuat vulling:
bereiding:
Week de soe-oen in water voor 20 minuten en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daar het gehakt aan toe. Bak dit rul. Snijd de prei en de sjalotten frijn en bak deze glazig. Voeg dit met de overige kruiden aan het gehakt toe en laat dit nog zachtjes 20 minuten bakken. Voeg dan de fijngesneden selderij en de soe-oen toe. Nog kort bakken en laat het afkoelen
Cara membuat:
bereiding:
Meng de bloem met het water en olie en vorm hiervan een stevige bal. Vorm dan 40 kleine balletjes en rol deze uit tot een rond plakje. Leg een klein beetje van de vulling op het plakje en vorm daarvan een halve maan. Bak de maantjes in hete olie gaar en bruin.