Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
1 Comment
Perawan Kenes - geroosterde bananen met een kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Perawan Kenes
geroosterde bananen met een kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine bananen (pisang raja)
4 pandan blad
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
40 gr rietsuiker (gula merah)
zout naar smaak
lange sateprikkers
bananenblad (optioneel*)

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en het zout en kook dit zachtjes in totdat de saus dik geworden is. Snijd de pandan bladeren in 10 stukken en snijd de bananen in de lengte doormidden maar niet geheel door. Wikkel een stukje pandan blad om de banaan. Stoom vervolgens de bananen voor 15 minuten.
Rijg de bananen aan de prikkers en haal de bananen door de saus. Rooster vervolgens de bananen voor 6 minuten boven een houtskoolvuurtje.

*alternatief: een andere manier van bereiden is om de bananen vast te klemmen tussen de prikkers of gespleten bamboestokjes en de uiteinden vast te zetten met een stuk bananenblad
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182117