Perawan Kenes
geroosterde bananen met een kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine bananen (pisang raja)
4 pandan blad
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
40 gr rietsuiker (gula merah)
zout naar smaak
lange sateprikkers
bananenblad (optioneel*)
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en het zout en kook dit zachtjes in totdat de saus dik geworden is. Snijd de pandan bladeren in 10 stukken en snijd de bananen in de lengte doormidden maar niet geheel door. Wikkel een stukje pandan blad om de banaan. Stoom vervolgens de bananen voor 15 minuten.
Rijg de bananen aan de prikkers en haal de bananen door de saus. Rooster vervolgens de bananen voor 6 minuten boven een houtskoolvuurtje.
*alternatief: een andere manier van bereiden is om de bananen vast te klemmen tussen de prikkers of gespleten bamboestokjes en de uiteinden vast te zetten met een stuk bananenblad
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ikan kakap merah - Gekruide gekookte vis
- Kuah sateh 2
- Pepes telur gandaria - gestoomd gekruid ei met gandaria
- Buncis Belacan - roerbak van sperziebonen met garnalen
- Dendeng kelapa - drooggebakken rundvlees met kokos
- Asem-Asem Terong - pittig stoofpotje van aubergine
- Ara lale pulon - mais met bonen en rode rijst
- Anyang Sayuran - Gemengde groenten met gekruid geraspt kokos
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...