geroosterde bananen met een kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine bananen (pisang raja)
4 pandan blad
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
40 gr rietsuiker (gula merah)
zout naar smaak
lange sateprikkers
bananenblad (optioneel*)
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en het zout en kook dit zachtjes in totdat de saus dik geworden is. Snijd de pandan bladeren in 10 stukken en snijd de bananen in de lengte doormidden maar niet geheel door. Wikkel een stukje pandan blad om de banaan. Stoom vervolgens de bananen voor 15 minuten.
Rijg de bananen aan de prikkers en haal de bananen door de saus. Rooster vervolgens de bananen voor 6 minuten boven een houtskoolvuurtje.
*alternatief: een andere manier van bereiden is om de bananen vast te klemmen tussen de prikkers of gespleten bamboestokjes en de uiteinden vast te zetten met een stuk bananenblad