Recente reacties

Ron 9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Perawan Kenes - geroosterde bananen met een kokossaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Perawan Kenes
geroosterde bananen met een kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine bananen (pisang raja)
4 pandan blad
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
40 gr rietsuiker (gula merah)
zout naar smaak
lange sateprikkers
bananenblad (optioneel*)

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk met de suiker en het zout en kook dit zachtjes in totdat de saus dik geworden is. Snijd de pandan bladeren in 10 stukken en snijd de bananen in de lengte doormidden maar niet geheel door. Wikkel een stukje pandan blad om de banaan. Stoom vervolgens de bananen voor 15 minuten.
Rijg de bananen aan de prikkers en haal de bananen door de saus. Rooster vervolgens de bananen voor 6 minuten boven een houtskoolvuurtje.

*alternatief: een andere manier van bereiden is om de bananen vast te klemmen tussen de prikkers of gespleten bamboestokjes en de uiteinden vast te zetten met een stuk bananenblad
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 179 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110653