zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Pisang goreng - gebakken banaan


Pisang goreng
gebakken banaan
gebakken banaan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rijstemeel
160 ml water
1/4 theel zout
8 kleine bakbananen
olie
Cara membuat:
bereiding:
Leg de rijstemeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Die in het kuiltje het water en het zout. Meng dit goed totdat een gelijkmatig beslag vormt dat niet te dik en niet te dun is. Schil de bananen en snijd deze in de lengte door. Dompel de stukken banaan in het beslag.
Verhit dan de olie in een wok/wadjan. Bak in de olie de bananen tot ze goudbruin zijn en een krokant laagje hebben. Schep ze er dan uit en laat de stukken banaan uitlekken op keukenpapier tot ze goed droog zijn.
ingrediënten:
250 gr rijstemeel
160 ml water
1/4 theel zout
8 kleine bakbananen
olie
Cara membuat:
bereiding:
Leg de rijstemeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Die in het kuiltje het water en het zout. Meng dit goed totdat een gelijkmatig beslag vormt dat niet te dik en niet te dun is. Schil de bananen en snijd deze in de lengte door. Dompel de stukken banaan in het beslag.
Verhit dan de olie in een wok/wadjan. Bak in de olie de bananen tot ze goudbruin zijn en een krokant laagje hebben. Schep ze er dan uit en laat de stukken banaan uitlekken op keukenpapier tot ze goed droog zijn.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.