zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Kambing Santan - in kokosmelk gestoofd kruidig lamsvlees
- Bundu Bundu - Gestoofde kip
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Toli toli - Gefrituurde koekjes
- Kagape Kambing Jepara - kruidig lamsvlees uit Jepara
- Mindeulle Muchim 민들레 무침 - salade van jonge paardenbloem
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pepes Cumi Asin Tomat Hijau - gestoomde gekruide inktvis met groene tomaat
Oblok-oblok


Oblok-oblok
bahan-bahan:
ingrediënten:
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 theel trassie
2 theel sambal ulek (zie recept)
4 kemirienoten
2 salambladeren
3 cm laos
3 lombok
1/2 blok tahu/tofu
1/2 blok tempé
50 gr peteh bonen
1/4 blok kokoscremé
250 ml kippenbouillon (zie recept)
suiker naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en tempé in blokjes. Wrijf of maal alle kruiden en specerijen fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, voeg dan de tahu en tempé toe en bak dit mee bruin. Voeg dan de kokoscremé, de salamblaadjes en de bouillon toe en laat alles verder gaar sudderen.
bahan-bahan:
ingrediënten:
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 theel trassie
2 theel sambal ulek (zie recept)
4 kemirienoten
2 salambladeren
3 cm laos
3 lombok
1/2 blok tahu/tofu
1/2 blok tempé
50 gr peteh bonen
1/4 blok kokoscremé
250 ml kippenbouillon (zie recept)
suiker naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en tempé in blokjes. Wrijf of maal alle kruiden en specerijen fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten, voeg dan de tahu en tempé toe en bak dit mee bruin. Voeg dan de kokoscremé, de salamblaadjes en de bouillon toe en laat alles verder gaar sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.