banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Seri muka - ketancake
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Seri muka


Bahan-bahan:
ingrediënten:
260 g witte kleefrijst
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
160 gr kristalsuiker
zout naar smaak
3 suji blad
1 pandan blad
100 ml water
5 eieren
3 eetl. rijstemeel

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 2 uur in ruim water. Laat het daarna uitlekken en stoom het vervolgens 20 minuten in een stoompan. De rijst moet halfgaar zijn. Meng dan de rijst met 200 ml kokosmelk, 1 eetl suiker en het zout en kook de rijst vervolgens totdat de kokosmelk is opgenomen. Verdeel de rijst over een sprinvorm met een doorsnede van 25 cm en druk deze plat op de bodem.
Snijd de suji en de pandan grof en kook deze met het water totdat de helft van het water verdampt is. Zeef vervolgens het water. Klop de eieren op met de suiker en meng dit met het gekleurde water en het meel. Schep het mengsel over de rijst en stoom het geheel in 30 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39827806