Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Seri muka - ketancake

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Seri muka


Bahan-bahan:
ingrediënten:
260 g witte kleefrijst
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
160 gr kristalsuiker
zout naar smaak
3 suji blad
1 pandan blad
100 ml water
5 eieren
3 eetl. rijstemeel

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 2 uur in ruim water. Laat het daarna uitlekken en stoom het vervolgens 20 minuten in een stoompan. De rijst moet halfgaar zijn. Meng dan de rijst met 200 ml kokosmelk, 1 eetl suiker en het zout en kook de rijst vervolgens totdat de kokosmelk is opgenomen. Verdeel de rijst over een sprinvorm met een doorsnede van 25 cm en druk deze plat op de bodem.
Snijd de suji en de pandan grof en kook deze met het water totdat de helft van het water verdampt is. Zeef vervolgens het water. Klop de eieren op met de suiker en meng dit met het gekleurde water en het meel. Schep het mengsel over de rijst en stoom het geheel in 30 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41064817