kleine loempia's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 eieren
1 eetl rijstmeel
1 rode lombok
zout naar smaak
10 loempiavellen
olie
Taburan:
garnering:
chilisaus
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de sjalotten of snijd deze fijn. Snijd de lombok en de knoflook fijn. Meng het gehakt met 1 ei, de sjalotten, de knoflook, de lombok, het zout en het meel. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg op elk stuk wat van het mengsel en rol deze dun op (dikte 1 cm).Bestrijk de uiteinden met wat geklutst ei.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de loempiaatjes goudbruin en gaar. Serveer deze met de chilisaus.
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 eieren
1 eetl rijstmeel
1 rode lombok
zout naar smaak
10 loempiavellen
olie
Taburan:
garnering:
chilisaus
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de sjalotten of snijd deze fijn. Snijd de lombok en de knoflook fijn. Meng het gehakt met 1 ei, de sjalotten, de knoflook, de lombok, het zout en het meel. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg op elk stuk wat van het mengsel en rol deze dun op (dikte 1 cm).Bestrijk de uiteinden met wat geklutst ei.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de loempiaatjes goudbruin en gaar. Serveer deze met de chilisaus.